Hem ljuva hem

Igår kväll var vid 8 tiden satte man sin fot innanför sitt eget hem igen efter ungefär 50 timmar hemifrån. En blandad känsla av att äntligen vara hemma igen men samtidigt en känsla av att man bara ville vända om och åka tillbaka till Kiel. Tror inte att jag varit i någon annan stad som jag känner mig så hemma i med en gång. Det är något med den som gör den magisk och speciell. En stor orsak kan ju i och för sig vara att mitt favorit lag THW Kiel spelar där och min favorit spelare Kim Andersson.

Dagen då matchen skulle spela var en väldigt underlig dag måste jag medge. Den gick snabbt men ändå i slowmotion kändes det som. Det var som om man gick i vakum och man var i en egen värld. Kunde inte förstå vad det var som skulle hända senare på kvällen. Vi var där i arenan ungefär en och en halvtimma innan matchen skulle börja men det var en perfekt tid att komma dit, inte så mycket folk och god tid att gå runt och kolla in alltihop. När väl matchen började var det sånt tryck i hallen och helt fullpackat! UNDERBART!! Tyvärr spelade inte Karabatic och Lövgren men Kim och Alhm gjorde det.

Efter matchen trodde jag att det var dags att gå för att jag tänkte att det finns ingen chans i världen att vi skulle få träffa dom efteråt men Andrea's pappa gav sig inte. Vi tog oss ner ända till plan och då kom de plötsligt ut!







Detta var en underbar resa som jag skulle kunna göra om hur många gånger som helst!!
Skulle kunna bo i den hallen!
Sparkassenarena!
Ta hand om varandra tills vi hörs igen.

/ Annie

Speciell dag

Sitter nu på min sista lektion, som är spanska, och har fått lov att gå en stund tidigare från lektionen för att hinna hem och packa innan man sätter sig i bilen och åker in till Göteborg och till Kielfärjan. De närmaste tre dagarna kommer bli magiska! Skall som ni säkert har hört och titta på när handbollslaget Kiel spelar match. Skall få se Kim Andersson och Nikola Karabatic i verkliga livet! Vilken dröm som skall bli sann.

Det jobbiga blir bara att jag missar skolsaker och handbollsträningar vilket får mig att känna det jobbigt. Att man måste ta igen allt senare och man inte är bra nog sen när det är dags för match, i handbollen. Får försöka att tänka bort dom tankarna och bara njuta av tillfälliget av att äntligen få åka och se mitt favoritlag spela på hemmaplan!

Ha det bra allesammans tills vi hörs igen, vilket nog kommer vara när jag kommer hem igen, för jag kommer nog inte komma att få tag på någon dator i Tyskland.
Ta hand om varandra.

/ Annie 
                        
                             Kiels hemmaplan!

Tålamod är en fiskares bästa vän

Väntan är lång och jag har inget tålamod. Skön dag med att sluta redan när klockan slagit ett, men icke sa nicke. Skall nämligen vidare till ett kort besök hos doktorn vid halv fyra tiden vilket innebär att jag får sitta kvar i skolan och vänta på min mammsis. Som tur var ville Marie följa med en sväng till donkan så nu är man mätt i alla fall. Vilket alltid är något.

Ta hand om varandra tills vi hörs igen!

/ Annie

Efter helgen

Klockan är nu några minuter efter sju på söndagskvällen och nu har ännu en hel svävat förbi. Denna helg har varit superbra och det har känt som om man har massa med tid till att bara vara. 
Tjejmiddagen igår blev en succe och riktigt trevligt. Har inte skrattat så mycket på länge. Tack alla ni som ville komma, ni gjorde kvällen så bra som den blev!
Vaknade upp kvart över 8 imorse och jag, Pauline och Emmy satte oss med god frukost vid tv:n och bara slappade. Var sedan nere i Aranäshallen och tittade på dammatchen som slutade med seger med 18-10. Gött är det!

Ta hand om varandra tills vi hörs igen!

/ Annie


THW Kiel!!

Jag måste bara få sagt att jag fick en underbar nyhet idag av min kompis Andrea. Hennes pappa hade lyckats få tag på 4 stycken biljetter till Kielmatch nästa onsdag, så tyskarna får se upp, för här kommer vi! Haha! Hur underbart är inte det då?! One of my dreams came true!


Skönt med helg

En vecka har rusat förbi efter lovet och dags för ännu en helg! Skönt. Denna helgen hoppas jag blir ganska bra också. Åkte och spelade match ikväll och nu har jag bara tagit det lugnt för en gångs skull, imorgon är det dags för tjejmiddag och på söndag ta det lugnt och kolla på dammatch. Känns skönt att på nåt sätt inte vara uppbokad varje minut av dagen.

Just nu sitter jag och tittar på Samantha på TV4, ganska okej serie men är oftast en sån serie som man kollar på i brist på annat. Snart dags för att stänga mina ögonlock och sova en stund, för imorgon måste jag upp tidigt och städa hemmet. Trevlans nedrans!

Ta hand om varandra!

/ Annie

Träningsvärk, kärleksdagar och ännu mer träningsvärk

Kärleksdagar har vi haft dessa två senaste dagarna i min skola. Då har nallar och kärlekskort delats ut till folk på skolan. Idag annordnades även en matchmakinggrej eller vad det heter där en kille skulle välja bland tre tjejer som han inte fick se, vem han skulle gå på dejt med. Roligt en stund tills man märkte att dom bara gjorde det på skoj. Tack vare att det tog ungefär en halvtimma missade vi våran lunch och det blev bara tre mackor ner i magen som kurrade ordentligt resten av dagen. Aja nog pratat om det.

Jag har sån jäkla träningsvärk idag från träningen igår och jobbigare skall det bli. Hade spring ute idag med laget, vilket var sheet jobbigt! Ser fram emot en riktigt tufft slut på denna veckan också...eller kanske inte. Haha! Som grädde på toppen har man jobbigt med att planera och kunna lösa hur man skall hinna med allt. Vet inte riktigt hur jag skall lösa allt. Det är nämligen så att jag tränar måndag - fredag och hinner nästan aldrig hem vissa dagar, får inte i mig någon mat innan träningarna och kommer inte på någon lösning. Någon som bor i Kungsbacka och kan hyra ut ett rum eller lägenhet? Haha.

Grattis till Rasmus, Pegasus, som fyller 18 idag också!
Ta hand om varandra!

/ Annie

Sista dagen på lovet

Det är något speciellt med dom där sista dagarna på lovet. Det är då man verkligen inser att nu är det dags att gå tillbaka till sitt "vanliga" liv och kommer på att det är nog dags att få lite gjort, när man suttit och slappat bort resten av dagarna. Just nu sitter jag och filar och planerar på en middag jag skall ordna till helgen. Ser verkligen fram emot det men får se hur bra maten blir, med tanke på att jag inte är den bästa kocken. haha! Fint och roligt sällskap blir det i alla fall och det är det viktigaste!

Städning står på schemat idag och också och jag vill verkligen inte lyfta på alla de där sakerna som ligger på mitt golv och upptäcka alla dammråttor som kommit på besök. Jag förstår inte vart dom kommer ifrån! det kan bara gå nån dag, om ens det, och så ser jag dom igen! Om man ändå hade råd med en som städade åt en!

Något som har lyst upp mina dagar den senaste tiden är Kim Fransson, han var med i ett program som gick på TV4 som hette Made in Sweden. Kollade inte så mycket på det men kikade någon gång ibland. Hörde hans nya singel och nu är den FAST! Bäst just nu!! Jag tycker ni borde lyssna på den, så otroligt bra!

Nu ska jag fortsätta och städa och lyssna på Three floors down med Kim. Vill bara säga också att jag längtar som in i bomben på att sommaren skall komma hit igen och få ligga nere vid vattnet nedanför sommarstugan. Här får ni ett smakprov;



Oj detta inlägg blev lång, hoppas ni har orkat läsa det, haha!
Ta hand om varandra!

/ Annie

Vill ha, eller tror det iaf...

Vaknade redan klockan sju imorse av att någon hade öppnat min dörr så hörde klart och tydligt när mina föräldrar var påväg till jobbet, vilket vet supertrevligt! Eller kanske inte..
Åt frukost senare och gjorde mig iordning för att åka ner till Kungsbacka o köpa lite saker, men det blev inget alls idag. En present till min kusin bara. Kan inte bestämma mig om vad jag vill ha!

När jag kom hem somnade jag ganska snabbt på sängen och vaknade för någon timma sedan, riktigt hungrig och med en jäkla huvudvärk. Får hoppas att det går över snart så att man kan göra nåt roligare.
Aja, hoppas ni har roligare än mig i alla fall.

Hjälp mig, vad tycker ni om kjolen?


Vi hörs senare.
Ta hand om varandra!

/ Annie


Beslutsångest

Dagen har spenderats inne i Göteborg, letandes efter några fina kläder. Hittade för nån vecka sen en del presentkort och tänkte att det var dags att använda dom, men sån tur hade jag inte idag. Blev däremot två halsband, men det är i alla fall något. Tänkte ta en sväng ner till Kungsbacka tillsammans med Jessica imorgon och leta vidare.

Efter statsbesöket var det dags att åka och spela match mot Sävehof.
Gick inte så bra men nöjd med min egen insatts.
Nu återstår det en helg utav lovet, tiden rusar iväg. Inga matcher heller denna helgen så då finns det tid till att hitta på massa annat. Blir väl att jag åker ner o kollar på när herrarna spelar i och för sig på söndag så en hel handbollsfri helg blir det inte... som vanligt.

Vi hörs snart igen.
Ta hand om varandra!

/ Annie

Vinst och pannkakor

Var på bio igår kväll med min kompis Pauline. Vi såg bröllopsduellen som var bra men slutade som man redan hade listat ut den första halvtimman. Kanske inte var så förvånande men det var i alla fall roligt att hitta på någonting. Efter bion var det dags att gå mot lisebergsstationen, helt dött i stan! inte en människa ute! nästan lite spookie! Haha. Hem kom vi i alla fall och väl hemma gjorde vi oss två koppar gott, varmt te.

Över till denna dagen så har jag och Pauline tagit det väldigt lugnt. Tagit en timmas prommenad och lagat pannkakor.
Runt halv sex tiden var det dags att åka hemifrån och bege sig mot Kortedala där match med damerna väntade. Idag blev det vinst, vilket vad hur gött som helst! Match imorgon igen och där hoppas man på samma resultat.

Nu skall jag ta och avsluta lite sakta men säkert...
Ta hand om varandra!

/ Annie
                           
                            Pauline och jag väntar på pendeln....lång väntan!


Kan det bli segare?

Lovet har nu inletts och det känns underbart! Dum som är bara tror man att man har all tid i världen på sig och så rusar timmarna förbi. Idag har det alltså blivit en total slappisdag. Man liksom fixar på datorn och kollar en stund på tv, sen känner man att man borde nog hitta på något vettigare men när man ställer sig upp och börjar gå runt känner man att man inte orkar med något annat än då så vart hamnar man inte igen om inte den sköna sängen eller soffan. Så om det är någon som inte har något att göra så är det bara att ringa, haha.

Träning senare på dan också, skönt att röra på sig och träffa vännerna. Handbollen är mer än bara träning för mig. Laget är som en andra familj! Vet inte vad jag skulle gjort utan dom i vissa stunder. Så denna veckan blir det mycket träning och matcher, känns nästan som ett miniläger men tar en dag i taget. Mer om det senare i veckan säkert.

Nu ska jag ta o fortsätta min sega dag genom att dra på mig lite myskläder efter en varm dusch och äta lite god mat.
Vi hörs snart igen.
Ta hand om varandra!

/ Annie


Day after yesterday

Behöver jag säga mer än dagen efter? Haha...
Var hos Josefine igår och det var jättetrevligt! Träffade lite nytt folk, åt god mat och pratade. Efter det åkte jag och Jessica hem till mig och så sov hon över, mycket mysigt var det! Imorse när man skulle ta sig upp var det väl mindre trevligt. Upp kom jag i alla fall och efter en stor frukost och lite vila var det dags att åka ner till Kungsbacka och spela match med damerna. Det blev en jäkla tråkigt slut som slutade med vinst för det andra laget med ett mål. Vilket suuuger!

Från en sak till en annan...

Fick ett sms av en vän imorse (fortsättning på ett samtal vi hade igår kväll) där jag fick reda på att det var nåra som hade varit på en fest igår kväll och att en där hade blivit knivhuggen till döds!! Sjukt!! Blev helt chockad! En normal människa gör inget sånt!! Det är läskigt att sånna människor får vara ute och leva fritt.
Ville bara få ur mig detta!

Nu ska jag ta en skön dusch och sen är det dags för middag!
Ska bli dödsskönt i kistan!
Ta hand om varandra!

/Annie

   

You're simply the best

Sitter här nu framför datan och väntar på att klockan ska ticka så långt så att den slår halv sju. Då bär det nämligen av till min underbara kompis Josefine. Kvällen spenderas där med Jessica och förhoppningsvis några roliga människor. Trevligt att träffa nya männsikor men samtidigt lite nervöst. Men det brukar gå bra och nu har jag ju Jessica med mig också, haha.

Jobbigt det där när man lyssnar på en sång en gång och sen bara sitter den fast och du kan inte sluta sjunga på den! Just detta har hänt mig. Mamma och pappa satt nämligen och kollade på reprisen av Idrottsgalan och Timo var inne och sjöng You're simply the best på sin egen version och nu är den FAST! Vet inte om mina föräldrar uppskattar det så mycket. Får väl ta och lyssna på någon annan eller börja lyssna på nån jag verkligen inte kan, då kan det bli tyst...fram tills dess att jag lär mig den. haha!

Nu får jag ta o fortsätta med att göra mig iordning.
Ta hand om varandra!

/ Annie

Glass med varma hallon

Hallojsan allihopa!
Kom hem från handbollsmatch mot Särö för en stund sen. Gick väl inte riktigt som förväntat, men med tanke på att jag spelade med många som jag aldrig spelat med förut så var det väl en godkänd spelad match. Så nu sitter jag här hemma och måste snart springa in i duschen för sedan väntar en god tallrik med glass och varma hallon, mmmm, så gott!

Nu är det äntligen lov och som jag har sagt många gånger innan så ska det bli så skönt att ta igen tid. Även om man inte kan få tillbaka vissa stunder man skulle vilja. Imorgon bär det i alla fall av till min underbara kompis Josefine som skall firas för att hon fyllt 18. Tänka sig att man redan blivit så stor att man snart går från barn till vuxen. Blandade känslor det där, man både vill och inte vill. Allt ansvar som det innefattar och att man skall klara sig själv. Det kommer väl av sig själv antar jag. Har också kommit på att det som jag kommer lägga ut mest pengar på detta året är nog presenter. Man fyller ju bara 18 en gång, ellerhur!

Aja.
Nu ska jag ta och sätta på nåra avsnitt av Desperate Housewives och bara ta det lugnt.
Vi hörs snart igen.
Ta hand om varandra!

/ Annie

Tick tack, tick tack....

Klockan tickar och jag sitter nu på min samhällslektion och skriver om mitt drömsamhälle. Vem kunde tro att det är såhär svårt att styra ett land, haha. Alla längtar till det sköna lovet som börjar nästa vecka. Äntligen skall man få sova ut och ta igen tid!

Gu vad jag längtar till sommaren! Igår snöade men imorse var allt borta och kvar var slasken. Inte mysigt överhuvudtaget! Vill bara krypa under täcket och känna samma värme som på en varm sommardag. Allt känns så lätt på sommaren. Ledigheten, friheten att kunna göra vad man vill, bara dra på sig en klänning, stoppa fötterna i ett par flippflopp och dra vidare till någon kompis eller stranden. Har kommit och tänka på att tiden då jag läser mest är under sommaren, om man räknar bort alla skolböcker som man måste läsa. Det är nog så för att man inte har någon stress, du kan bara sätta dig nere vid vattnet vid sommarstugan med en bra bok och bara njuta.  Denna sommaren kommer nog bli annorlunda, skall försöka att skaffa sommarjobb och träna en hel del är det tänkt, men man vet ju hur det har gått med sånt innan. Men det gäller bara att inte tappa tålamodet och försöka igen.

Nu skall jag logga ut och gå till min sista lektion innan lovet, engelskan!
Vi hörs senare
Ta hand om varandra!

/ Annie

Torsdagar...

Sitter på mitt induviduella val nu på morgonen och fixar och trixar med photoshop, lite klurigt är det men resultatet kan bli riktigt coolt!  Det är något speciellt med torsdagar. Så nära helgen och ledigheten men ändå mitt i veckan. Skönt denna veckan är ju också att man börjar närma sig lovet. Fastän det "bara" är en vecka ledighet känns det som ett litet sommarlov nu innan.

Planer för dagen är dessa;
- Skolan till tre
- Köpa present till Jossan
- Träning ikväll

Skönt att ha någonting att göra istället för att bara sitta hemma känner jag, fast det hade i och för sig varit mysigt att bara sätta sig i soffan med varm oboy eller te och sätta på en riktig tjejfilm. Åh, det skall planeras in på lovet!

Nä, nu får jag ta o sätta mig med min photoshop igen.
Vi hörs snart igen.
Ta hand om varandra!

/ Annie


Español

Sitter just nu på min första lektion som är spanska. Inte så roligt men har jobbat en stund nu så känner att det var dags för en liten paus. Vad gör man egentligen innan ett lov i skolan? Själv hade jag ett prov i måndas och sedan har jag inget mer att göra fram till lovet, men ändå går man hit. Är det bara av en vana, man tänker inte, går av bara farten? Något är det i alla fall som får mig att gå hit varenda dag när jag egentligen kunde ligga kvar hemma under det varma täcket eller dricka en kopp varmt gott te. Nej nu för jag stanna upp ett slag!

Nu ska jag inte sitta och vara negativ till att jag faktiskt får en utbildning. När jag sen har gått ut skolan och inte har den här tryggheten att gå till, då önskar man att man aldrig sa det där om att man skiter i skolan.
Blandade känslor det här...

Spanskan är snart slut och det börjar bli dags för mig att avsluta.
Vi hörs snart igen.
Ta hand om varandra!

/ Annie

Ny vecka...

Nu var det dags med en ny måndag och en hel vecka med tidiga mornar och fullpackade dagar. Tur att man har börjat att planera sina dagar, får hoppas på att det funkar nu då.
Den här veckan känns ändå lite lättare än dom andra för att det är sista veckan innan man skall få vara ledig en vecka med lov. Har vänner som räknar ända fram till sommarlovet vilket blir ungefär över 100 dagar kvar till, jag däremot räknar ner till varenda lov istället. Då känns det inte så långt till när man får vara ledig igen och ta igen dagarna.

Jaja.

Idag gick man till skolan som började vid halv 9 och när man kom dit märkte man att man bara skulle ha en lektion och sen håltimma till tio över 12.
Historiaprov väntade efter håltimman som gick okej, vill inte säga mer om det. Sedan brukar det vara dags att börja dra hemåt men nej inte denna måndag. Då skulle nämligen jag och min kompis Jessica spela skolturnering i badminton. Förlorade första matchen och därmed var det avklarat. Haha.
Träffade sedan min Brollisch och vi tog följe till träningen. Mycket mysigt!

Ta hand om varandra!
/ Annie

Jag och Jessica åt mat från donkan idag.  
Jag och Jessica köpte på donkan idag och tog med det in i skolan. Busigt!

Ännu en söndag

Nu var ännu en helg avslutad och imorgon är det dags att gå tillbaka till sina vanliga sysslor. Att helgerna alltid ska gå så förbannat snabbt. När man väl står där på fredagen känner man att man har massa ledig tid att hitta på något roligt, men lika snabbt som man säger morotsjucie är den förbi. Min tid under helgen har jag spenderat med min underbara kompis Pauline som jag inte träffar lika länge eftersom vi inte längre spelar handboll tillsammans längre, pluggat inför historiaprovet imorgon och kollat på damernas match emot Kärra vilken dom vann, underbart!

Har också fixat litegrann med min blogg och försöker att förstå hur den hela fungerar med alla konstiga tecken och sånt. Det börjar komma igång men det finns nog mycket kvar att lära.

Nu ska jag gå och gnugga mina geniknölar en sista gång och se hur mycket som har fastnat och ta en god kopp te i soffan.
Ha en trevlig kväll allihopa och ta hand om varandra!

/ Annie

RSS 2.0