Stor del

Från något som kanske verkade lite negativt i mitt förra inlägg kan jag visa ett klipp som jag hittade på youtube nu som är några delar av våran förra hemmamatch mot Kortedala.

Se om ni hittar mig..




Skräckens dag?

Det är dagen som många kallar Halloween och det fylls med maskeradfester och massa barn som kommer och knackar på dörren och vill ha godis. Som tur var har detta inte hänt här hemma och ingen maskeradfest har det inte varit heller. Ganska skönt eftersom jag inte riktigt gillar maskerader för då vet man inte hur mycket andra går in för det. Det är så olika från person till person. Vissa kommer dit i vanliga kläder medans andra har på masker eller sminkat sig extremt läskigt.

Eller så kan man fira de dödas dag och gå för att tända ett ljus på deras grav och för en stund bara stanna upp och minnas vad dom betydde för oss. Det ska jag och min vän Jessica göra om en stund. Lite läskigt att gå på kyrkogården när det är mörkt men jag har en känsla på att det inte kommer vara mörkt där uppe. Nästan alla har nog varit där under dagen och satt ett ljus för sina nära och kära. Jag ska gå förbi min morbror "Totte"'s grav och för någon minut eller två bara tänka på hur livet hade varit om jag hade fått träffa morbrorn som jag aldrig lärde känna innan han bestämde sig för att ta sitt liv...

Några andra som kommer att få ta stor del av mina tankar är min mormor och morfar. Mormor träffade jag bara i några månader innan hon dog under en operation. Det var inte meningen att hon skulle försvinna då!
När morfar gick bort var det faktiskt riktigt jobbigt. Det är nog den som tagit hårdast på mig... Det är så många minnen som uppenbarar sig när jag sluter mina ögon och tänker tillbaka på tiden tillsammans med honom och jag kan fortfarande, efter två år, höra hans röst, känna hans kramar och känna lukten av honom. Kommer det någonsin försvinna?

Det är verkligen jobbigt när man saknar folk så mycket och att man vet att man aldrig kommer att få träffa dom en enda gång till. Att varje sekund som är nu kan vara den sista gången du har möjlighet till att säga de där orden eller göra det där extra eller behövliga för personen.

Nu har ni nog tröttnat på att läsa mitt långa inlägg, ännu ett.. men om ni orkat er igenom hela detta inlägg har ni fått lära känna mig en gnutta extra.

Asleep but still awake

Vad gör jag fortfarande uppe? Jag sitter varje kväll runt halv 8 och säger att jag är tröttare än tröttast och att jag faktiskt för en gång skull skall göra nåt som jag egentligen borde, nämligen gå och lägga mig tidigt för att få sömntimmarna tillbaka som man aldrig får annars när man sitter uppe halva natten och gör annat än det man ska, SOVA.

Just nu t.ex. sitter jag och fixar och trixar med min spelningslista till min 18-års dag. Inte det lättaste. Blir lätt att man bara lägger in massa och efter ett tag inser man att man lagt in halva datorns låtar och att man inte ens vill ha med en del. En del är t.o.m. sådana låtar som man bara lyssnar på när man är trött eller kanske lite deppig. Såna vill man ju inte ha på en fest! Om någon har förslag på låtar, kommentera gärna.

Efter att ha suttit på en tjockmatta nere i Kungsbacka idag i fyra timmar var man väl så seg att göra något annat och det var väl tur det att jag inte hade något annat planerat än att ta mig hem och bara ta det lugnt. Men en sådan lugn hemtur blev det tyvärr inte. Fick stå i minst en halvtimma och vänta på bussen som aldrig kom och därefter bestämde jag mig för att börja gå hem. Ni som vet hur långt jag har hem kan säkert sitta där framför era datorer och sucka och förstår kanske inte varför jag ens orkar kommentera att det är jobbigt (för er som inte vet kan jag meddela att det inte är fruktansvärt långt, ca 15-20 min i normaltakt), men med en höft som känns i varje steg man tog, kalla fötter, en näsa som rann och hemlängtan kändes det som att det var minst 1 mil hem!!

En vecka kvar, sen är den efterlängtade dagen framme och då väntar massa nytt ansvar och nya krav. Det pratas om att man blir vuxen nu men jag vet inte om jag känner mig speciellt vuxen vid det här laget och att man ska uppföra sig på något speciellt vis. Aldrig i livet att man ska bete sig vuxna, eller vad är det för något egentligen? Att man ska vara på nåt speciellt sätt som vuxen? Jag vet flera som är vuxna som aldrig beter sig som vuxenidealet som många ser framför sig när de hör ordet. Varför ska jag då bli en sådan? Nepp, tror icke detta...

Som synes till min passande rubrik så är det nog dags för mig att ta en lång stunds sovpaus och samla nya krafter till ännu en dag samt för att kunna skriva långa texter som detta inlägg verkligen blev. Inte likt mig att skriva mer än åtta rader...

Puss på er och god natt!


Tror ni jag nånsin kommer "växa upp"?

Ännu en dag

Har precis dragit på mig aranäsoverallen och ska snart åka ner för att ännu en dag med träning. Gör jag något annat?
Idag är det faktiskt annorlunda. Jag ska faktiskt inte träna, min höft gör för ont. Får istället sitta och titta på träningen vilket är mindre kul.

Halloween är det nu också. Aldrig har jag firat det och förstår inte riktigt varför man ska det heller. Men fler av mina vänner verka tycka att det verkligen är något. Jaja.
 
Gotta go...

Broken wing

Sitter och mölar i mig cookies hemma och kollar på något program på E! som handlar om folk som ska planera kändisars fester. Ganska intressant faktiskt när man verkligen inte har så mycket annat att göra. Att inte ha något att göra brukar oftast vara något negativt men inte i detta fallet. Hur skönt som helst! Tror jag snart ska ta och sova en stund innan jag ska laga mat för att hinna äta innan nästa träning.

Vad har jag egentligen gjort mer på lovet än tränat? Nja inte så mycket när jag nu tänker efter. Det börjar kännas i kroppen nu också.. Det är alltid någonstans som det gör ont och man vill ju inte vara personen som hela tiden går runt och tjurar eller klagar på det. Såna människor kan man klara sig utan. Visst är man väl själv en sån nån gång ibland men det är nog vi alla.

Just nu sitter jag och funderar på ett frågeformulär som jag skrev nere på kansliet förut till damlagets sida. Det var frågor om mig och när man verkligen inte kommer på något svar och måste svara något skriver man oftast det första som poppar upp. Ibland är det det man ska svara men ibland kan det vara precis tvärtom, så tror jag det blev i detta fallet. Äsch orkar inte lägga energi på det, men ändå gör man det...
Vem vill läsa den egentligen?

Aggressioner

Helt plötsligt släcktes min dator ner och tog inte emot några som helst signaler, oavsett om man tryckte på knappar eller tryckte på den stora som stängde av hela datorn. Blir så fruktansvärt arg, ge mig en ny dator!
Eller aa ge och ge, får ta och köpa mig en ny dator, med pengarna jag inte har för tillfället.

Det får väl bli att skippa tiden vid datorn ett tag framöver...

...får väl se hur det blir med den saken

Hassle-stund

youtubeJust nu sitter jag och lyssnar på massa musik med Erik Hassle, favoriten för stunden!
Störtskön!









Erik Hassle - Don't bring flowers
http://www.youtube.com/watch?v=gLdFQa1620w
Gick inte att infoga som länk men ni borde gå in och titta eller lyssna på den. Skit go!




Gött med vinst!

Precis nyduschad och påklädd med mjukiskläderna, ska snart gå ner för att hjälpa mamma med att laga mat. Vad bra att man har föräldrar som lagar mat till en ibland. Jag minns när man var liten och alltid svara att ens favoritmat var Pizza eller Hamburgare eller något liknande, men nu på senare dar svarar man istället "Mammas mat är bäst!" för det är ju verkligen det! Den bästa presenten jag kan få av henne just nu är en kokbok gjord av henne! Hur ska jag annars klara att laga den goda maten som hon gör!? Kommer sluta med att hela köket brinner upp...

Spelat match idag har jag också gjort. Om det är okej att skriva vad som helst i sina bloggar så borde det väl också vara okej att lägga in något svordomsord någon gång ibland...FAN vad gött det var med vinst idag! Man kände redan från första stund att alla var laddade och verkligen gick in för att göra sitt bästa. Då antar jag att det slutar som det gör, med vinst!

Det är nu handboll är kul!

Nu väntar ledighet...

...ja i en vecka (iaf). Det är något man har väntat på ett tag nu och äntligen är det här!

Dagen idag har varit ganska jobbig. Startade redan vid klockan 6 och var nere vid skolan halv 8 redan. Inte en människa i skolan, nästan lite läskigt. Klockan halv 9 öppnades dörrarna i Aulan och in for några klasser(runt 60 pers) som vi skulle presentera FN för, var nervös som attan och mina ben skakade ordentligt när jag tog de första stegen ut på scenen, men sen gick resten ganska bra faktiskt!
Efter "uppträdandet" var alla gruppen slut men kvar väntade tre lååånga lektioner! Sist men inte minst prov!! Underbart att ha det som sista lektion innan man vill springa ut ur skolan och ha lov.

I väntan på sista lektionen satte sig jag, Jessica och Frida oss ner för att spela lite kort. Denna låten fastnade på allas huven och vi kunde inte sluta sjunga på den.




Hur många gånger har man inte sett den nu! Det är nästan detsamma med ICA-reklamen som jag fortfarande inte tycker är rolig för 50 öre men de flesta andra tycker är skitrolig. Förklara för mig vad som är kul att driva med folk som har Downsyndrom, förklara gärna det!

Dega

Nu är allt det där jobbiga över och man kan äntligen pusta ut över att man har en vecka utan något som man är tvungen att göra. Därför tar jag just nu tillvara på detta tillfälle och bara ligger och degar i soffan framför tv:n. Underbart är det att känna att man inte behöver gå och vara nervös över något eller att man har saker som måste bli klara till någon speciell dag. Nu har jag några dagar där jag bara kan göra vad jag själv vill, i min takt.

Mm det är nog såhär livet skall vara , när man bara är och kan ta det lugnt. Det är bara godiset som saknas nu...

Stressad till 1000

Fint att ångesten kommer perfekt till lovet som egentligen skall assosieras med ledighet och att man har massa med tid till att sova och bara ta det lugnt. Nej istället vaknar man mitt i natten av att man känner stress av att ett projekt som skall presenteras på fredag, i aulan, för 60 pers inte riktigt är färdigt.
Fan att det ska bli så.. varför ska jag ens ta upp det och sitta och tänka på det ännu mer? Man ska försöka stänga av allt och bara göra det. Sen är det ju över! Aldrig mer igen!

Inte nog med att man var stressad över det, utan när man inte har fått sina sömntimmar dör hjärnan och kroppen ganska ordentligt när det inte finns någon ork kvar. Det känns som om man bara skiter i allt och det är just så jag känner just nu, jag skiter den jäkla projektet, fn-dagen och att man ska hinna göra massa annat, samtidigt som jag går runt med ont i magen.

Är nervös eftersom jag ska köra halkan imon men samtidigt inte så mycket. Det är väl mer att den där fega jäkeln i en säger att man vill ha någon annan med sig, någon man känner, så att man inte skall känna sig ensam.

Inlägget idag blev en sorts avreagerings text och jag förstår om ni som läser detta, ni få, inte har orkat ner till dessa rader men för mig själv så var denna tid ganska skön. Att få skriva av sig litegrann, även om mycket finns kvar. Känns som att jag går med en bubbla inom mig som kan spricka vilken sekund som helst och jag vill helst inte uppleva hur det är om den skulle göra just detta.

Måste även berätta något hemskt som hände idag när jag åkte hem från min träning. När vi nästan skall svänga in på sista vägen hem ser jag att det plötsligt springer något djur över vägen längre fram. Bilen som är framför oss, med hästsläp börjar bromsa och pappa skojar först och säger att "Han är nog inte van att köra en sån". När vi kommer lite närmare märker vi att bilen som kommer i andra körfältet har kört på djuret, som var en katt.
Det var så fruktansvärt hemskt att se. Vi tror att den smält i sitt huvud ganska ordentligt för den dog inte omedelbart, istället ryckte den och nästan hoppade. Usch!

Ett skratt förlänger livet

Har precis varit ute på en promenad i höstsolen och satte mig precis ner med en kopp te i soffan.
Vad är inte bättre att kolla på än klipp från youtube som får en att skratta.







Hur söt är inte detta barnet som precis har varit hos tandläkaren och fått bedövning. Såg den första gången uppe i Grebbestad i somras hos Gustaf. Var ju bara tvungen att visa den för Camilla i skolan härom dagen då vi kollade på massa roliga klipp. Vi höll att ramla ihop av skratt. Många undrade nog vad vi egenltigen kollade på, speciellt när skriket kommer....


A long walk home

Ojdå det var ett tag sen jag skrev något viktigt eller t.o.m. oviktigt och ointressant på denna hemsida. Kanske ska ta och skriva av mig en stund...

Sitter samtidigt som jag skriver detta och tittar på sporten på tv:n där en liten pojke på 9 år gjorde ett av de snyggaste hockeystraffarna jag någonsin sen, har iofs inte sett så värst många, men ändå!



9 år och gör ett sånt mål! Jäklar vad grym han är!!

Idag har jag också varit och kollat på dansteater inne på balettakademin med mamma och Lotta. Det var riktigt roligt att titta på men man kände ju att man själv inte var i bästa form för att kunna göra rörelserna och stegen som dansarna gjorde. Vad jag gillar med modern dans är att du kan sitta och fundera och använda din fantasi på så otroligt roligt vis. Dom var så otroligt duktiga och något som var ännu roligare var just att det var en skolprojekt men de såg redan ut som proffesionella dansare!




Nu skall jag fortsätta att titta en stund på tv och se vem som kommer att få åka hem från Idol denna veckan.




Tröött

Huvudet har gått på högvarv sen jag vaknade uppe på landet imorse. Slutade ganska bra med tanke på att jag höll på att sätta eld på stugan när jag höll på att glömma fattiga riddarna på spisen och att det blir så förbaskat mycket disk av att vara i stugan i mindre än ett dygn. Vi var så trötta på all disk tillslut av vi bestämde oss för att äta fattiga ridarna på papperstallrikar istället, äsch det smakar inte sämre för det!

Skulle träffat min kära vän Josefine senare idag men hon har åkt på feber och halsont så det är ingen bra idé att gå dit och dra på sig något när det är match imon. Ni som läser det, ni få, ska ni veta att det är hemmamatch imon kl 17 i Aranäshallen, Be there! 

Så istället blir det fotboll hela kvällen, ska sitta bänkad och heja mitt yttersta för att detta ska gå vägen. Bara Zlatan springer och gör vad han ska, gör som han gör i Barcelona. 


Tappade bort mitt ena örhänge som ser ut som bilden över i fredas. Om nån har hittat det kan ni ju gärna höra av er. Haha, ren tur vore det...

Sitter och lyssnar på en massa låtar just nu, skön stund! 

Hörs senare!

Japp

Ja nu var det dagen mitt i veckan snart här och idag är det en månad kvar till den stora dagen för min del! Längtan är rätt så stor. Har hört att det inte är stor skillnad men det är alltid så att man längtar till det man inte har eller är i mitt fall då...

Att göra detta med att skriva i en blogg till en vana är inte lätt och tror inte att det kommer bli det heller. Har inte mycket att säga och det mesta som sägs här läser de flesta av mina vänner som jag träffar varje dag och säger till dom då. Vad är meningen då?

Vet man nånsin vad man vill? Till 100 %? Hur kan man vara helt säker på det? Finns det inte alltid en liten tvivlare i alla när det kommer till att fatta beslut, till att våga gå utanför sina ramar och göra något som man inte brukar. Ett sådant tillfälle har jag hamnat i nu, jag försöker söka stöd från de som känner mig bäst, Mina vänner!

Remember my name

En väldigt seg helg har bara flugit förbi. Den har vart ordentligt matchfylld! Alla har gått bra förutom den jag spelade själv. Orkar inte ens skriva någon referat om den...

Nu väntar en ny vecka som skall fyllas med dagar fulla med skratt och ångest. Det är blandningen som gör den intressant, haha. Nu skrev jag en såndär mening som man sitter efteråt och bara tittar på och förstår inte vart man fick det ifrån och kan inte riktigt förklara det heller. Det kom väl rakt ifrån hjärtat och hoppade förbi hjärnan, antar jag.

Dissa, dissade, dissare, diss - vad är det för ord?

Kanske ska ta tag i studierna

Historiaboken ligger uppslagen på sängen men jag tittar bara snabbt på den och fortsätter sen skriva på bloggen. Egentligen borde jag läsa några sidor så att jag slipper ta tag i det dagen innan provet. Historia är nog ändå det ämne jag tycker är värst att plugga till.. det och samhäll, konstigt att jag har samma lärare i ämnena. Då kanske många tänker att "oj, då valde du nog fel linje, höhö", men just när jag valde det kände jag för att läsa det samt att allt inte är lika jobbigt och tråkigt. Förstår inte varför det är bara samhäll, samhäll som läser Samhäll C och inte ekonomerna .. aja

35 dagar kvar nu! Underbart är ordet som jag söker. Dessa siffror innebär också att jag måste börja smått planera dagen.

Snart kommer Jessica hem också från Frankrike där hon har varit i snart en vecka.


Saknar henne mycket! Bilden är från i somras när vi var uppe i Stockholm.

RSS 2.0