Är det möjligt?

Kan en dag vara längre än 24 timmar? Det känns i alla fall så idag för min del. Gick upp vid kvart i sex imorse för att infinna mig i Lundbystrand till våran match som började klockan 8. Efter den åkte vi hem och jag somnade ganska direkt på soffan. Sedan har man hunnit med att kolla när Aranäs herrar vann mot Sävehof och kommit hem och lagat mat. Jag kanske glömde och säga att jag har hunnit sova en stund till. Man märker ju att man hinner mycket på en dag om man tar vara på den. Men med detta menar jag inte att jag kommer gå upp så här tidigt varenda helg, verkligen inte!

Snart gå

Sminket är fixat. Detsamma gäller håret och kläderna. Snart ska jag gå över till Jessica och fira att hon fyllde 18 år måndags! Det ska bli riktigt roligt.

Ni ska veta att Jessica är en av de få väldigt bra vänner jag har. Hon är nästan mer än en vän för mig, nästan en syster! Vi känner varann nästan innantill och har känt varann sen vi var drygt 6 år gamla. Det är fakiskt så komiskt att våra pappor var kompisar med varandra när dom var små. Sedan flyttade de till olika ställen och träffades inte igen. Förrän den dagen då både jag och Jessica skulle börja lekis(!). Så började den historien och det är jag glad för att den gjorde.

Sömnpiller

Sängen ser skönare ut än någonsin och benen bär mig snart inte mer. Vad väntar jag på egentligen? John Blund? Nja, väntar väl bara på att jag skall sluta sitta här framför datan och skriva klart det här inlägget. Direkt efter detta kommer jag stänga av datorn och krypa ner i min sköna, underbara säng!
Kan det bli mycket bättre? Tror knappast det. Här behövs inga sömnpiller överhuvudtaget(!)

God natt


Är höstens dagar här

Bladen på träden har börjat att ändra färg. Alla kläder i butikerna är mestadels gråa eller svarta och man vet numera inte om man ska ha tjocktröja eller om det räcker med t-shirt. Är höstens dagar här nu då? Är sommaren över? Snart lär man väl få inse att de varma dagarna är över och man skall vänta i drygt ett år till de kommer igen. Men det är väl något speciellt och magiskt med de där vintermånaderna då, förhoppningsvis, snön faller och man vaknar om mornarna med en snötäckt gräsmatta utanför fönsterna.

Något positivt som jag har kommit på med att börja skolan igen och de tidiga mornarna är att man varje vecka längtar till helgen och blir på mycket bättre humör när det äntligen är dags. När man har lång ledighet under sommaren blir det lätt att man slappar bort tiden. Inte för att jag har något problem med att slappa, ligga kvar lite längre i sängen om morgonen eller sitta ett tag framför tv.n eller nåt, men många dagar försvann lätt på sådanna saker. När det blir för många sådanna dagar som försvinner till slapp blickar man ofta tillbaka på dom och känner "varför tog jag inte tillvara på det och gjorde nåt annat". Men det är lätt att säga nu efteråt. Leva i nuet och vara glad för det man har är något man skall göra istället. Ja tack!


Ett världssamhälle...

Sitter på samhällen och skall försöka att hitta på ett världssamhälle. Inte det enklaste. Om jag nu vill göra det enkelt för mig är det väl bara att skriva si sådär en sida om att alla är programerade vid födseln för att tycka likadant så att man slipper alla krig, men det skulle bara vara en enkel utväg.

Nu har jag i alla fall någon att bolla idéer med. Jessica och jag har bildat en grupp! See ya!


Det var längesen förra minuten var

Rinner tiden iväg? Hinner man inte med allt som man vill? Känner nån igen sig i detta? Jag gör det i alla fall!

Nej superdeppig är jag inte direkt. Jag kankse överdrev en aning i mitt förra stycke. Det gäller väl bara att planera antar jag. Usch sikket ord! Planera. Det låter vuxet. Vad betyder egentligen ordet vuxen? När är man vuxen? Kan jag kalla mig själv vuxen? Är det när man har ett jobb, är helt självständig och bor själv? För om detta är fallet faller jag inte in i den kategorin.

Skall från och med nu försöka att njuta lite mer av livet, göra det bästa av det. Inte lyssna på andra och leva lite. Tillsammans med mina vänner, mina riktiga, som betyder så oerhört mycket! Tack för att ni finns. Tack så jävla mycket.

Ted Gärdestad - Snurra du min värld

Som min huvudrubrik var igår vill jag gärna dela med mig av den fina låten av Ted Gärdestad
 



När blev solen gul
När fick vagnen hjul
Jag bara undrar
Vet du när blev himlen blå
När blev molnen grå
Jag undrar

Min värld, min värld, du är så stor
Av tankar styrs din färd
Långt mera kloka än man tror
Så snurra du min värld

När blir vinter vår
När får foten tår
Jag bara undrar
Vet du när får vinden ro
När kan jag börja tro
Jag undrar

Min värld, min värld, du är så stor
Av tankar styrs din färd
Långt mera kloka än man tror
Så snurra du min värld

När blir jag en man
när älskar vi varann
Jag bara undrar
Vet du när blev himlen grå
När kan jag förstå
Jag undrar

Min värld, min värld, du är så stor
Av tankar styrs din färd
Långt mera kloka än man tror
Så snurra du min värld

Min värld, min värld, du är så stor
Av tankar styrs din färd
Långt mera kloka än man tror
Så snurra du min värld

Så snurra du min värld

Ett snabbt inlägg innan jag måste åka till handbollsträningen. Såklart ska jag nämna att skolan började idag, fast jag tror ingen har kunnat missa det men ville ändå få ur mig det. Det var inte lika jobbigt som jag hade trott det var. Det har ju i och för sig inte börjat än men men. Se inte det negativa (!) ellerhur?

Har börjat lyssna på en riktigt bra artist igen. Det går i omgångar. Det var ett tag när jag inte riktigt orkade med hans musik men nu nästan älskar jag den. Det är Ted Gärdestad jag pratar om och är inte hans texter helt underbara? Lyssna på dom och bara njut. Satt tidigare idag och tittade på videor på youtube med honom. De man oftast får se är när han var ung, t.ex. i melodifestivalen, men nästan aldrig när han var äldre. Han var lika bra då. Synd att han inte finns kvar.

Nu måste jag dra mig. Blir väl något inlägg lite senare också. Ha det bra tills dess!

Vad var det för cup då?!

Var hemma hos Sarah i laget idag på grillning. Jäklar vilket hus(!) , superfint verkligen. Egentligen skulle jag ha spelat match idag eftersom vi spelar Säröcupen i helgen men laget som vi skulle möta idag hade dragit sig ur så det blev en matchledig dag. Det känns konstigt när man ändå har anmält sig till att spela cup och planerat in att man inte kan göra så mycket annat under helgen och så slutar det med att man inte har några planer alls. Efter de andra lagens gruppspel idag slutade det i alla fall med att vi gick till B slutspel och skulle möta vårat eget lag imorgon, men de hade bara 3 spelare så vi gick direkt till finalen. Nu fick jag dessutom precis reda på att matchen är framflyttad och ska spela "redan" vid tolv imorgon. Jaja, det blir säkert bra...

Inte att jag känner för att spela den igen. Inga lag som är med nästan. Finalen imorgon blir våran tredje match i hela cupen(!!)

Själv hemma

Första dan på Säröcupen. Slutade med en vinst och en förlust. Imorgon skulle jag spelat match vid fyra snåret men det laget har dragit sig ur. Så det lutar antingen mot att åka ner till hallen och titta på dom andra lagen eller bara dega hemma och ta det lugnt. Fram tills dess att man ska ner til Åsa och grilla med laget.

Sitter själv hemma , eller ja, lillebrorsan sitter där nere och tittar på tv. Och för lite onödigfakta så kan jag ju meddela att det verkligen inte finns nåt att kolla på på tv. Inte ett skit!! Blir snart kojen för mig tror jag. Trött som bara den och mina ögon går snart i kors. Egenltigen är det nog en ganska bra idé att gå och lägga sig nu för att kunna få tillbaka de där sovtimmarna som man behöver och som man kanske fått en aning för lite av under sommaren.

Sov gott allesammans!

Just like that

Träningsvärken känns otroligt mycket idag. Har så ont i mina lår att när jag var nere på min första körlektion med bilskolan idag hade jag svårt att flytta benen, eftersom de kändes som betong. Jaja, man får väl tänka på det positivt istället och att jag antagligen får starkare ben i slutändan.

Har precis fått i mig lite mat och snart är timmen slagen för att göra sig iordning och åka ner och träna. Till helgen är det dags för cup så alla som vill får gärna komma till Bukärsskolan i Särö och kolla...

Jag låg och kollade på tv tidigare idag och upptäckte att löven på trädet utanför har börjat att ändra färg(!), hur deprimerande känns inte det? Får kanske ta och kolla lite på höst kläder snart. Det är nog den tråkigaste tiden på året att köpa kläder. Sommaren är absolut roligaste!

Digga pigga

Det har gått några dagar sen mitt fritidskort gick ut och jag har ganska snabbt märkt hur mycket det kostar med "vanliga" hundrakort. Det är helt sjukt! Hur dåligt och omiljövänligt som det än låter tjänar man mer på att ta bilen dit du ska åka. Det är verkligen inte så det ska vara! Hur hade dom då tänkt att arbeta mot miljöförstöringen?! Jag har inte testa det nya systemet än heller. Är det någon som vet hur det fungerar, var vänlig berätta det för mig...

Nu när inga vill ladda ner längre pga av lagen får man inte tag på de banden som inte är lika kända men fortfarande superbra! Det suger! Har hittat flera band som är jättebra, men kommer säkert aldrig få höra dom på mp3:n...segt!

Cobra Starship ft. Leighton Meester - Good girls go bad
 

There for tomorrow - A little faster

 
All-american Rejects - I wanna

Ta tillvara på det

Bara en vecka kvar på det sista sommarlovet?! Vart har det tagit vägen? Det känns som om det regnade hela juli, det bara försvann.

Idag träffade jag Lilly och vi åkte och kollade på bio. Sommaren med Göran blev det och den var sjukt rolig! Skrattade nästan hela tiden. Den är verkligen värd att se. Efteråt bestämde vi oss för att ta en fika. Supermysigt!
Kom hem från träningslägret igår också. Man var verkligen supertrött och hade ont i varenda muskel i kroppen. Det var skönt att få sova i sin egna säng efter att ha sovit på luftmadrass, utan luft, och på vandrarhem.

Precis kollat klart på Prison Break. Snart är det slut, efter fyra säsonger. Det var väl på tiden, men man vill ju att det ska sluta bra så det inte känns som man har kastat bort typ fyra år eller nåt på att kolla på det. Idag hände en hel del. Jag vill inte nämna något om det är någon som läser detta och inte har sett avsmottet- Får väl bara nämna att om man inte har gjort det så borde man.

Träningsläger snart

Nu är väskan snart färdigpackad och då är det dags att styra kosan mot Bollebygd. Är allt nere sitter jag och funderar på. Det brukar ofta vara så att jag glömmer något och det är inte så roligt när man väl står där och behöver det som mest.
Skönt att solen har gjort sig påmind igen och att man ännu en gång fått känna av hur det är att bli solbränd. Då känner man lite sommarkänslor. De är de känslorna som är så sköna, de man vill ha året om. Därför sitter jag och funderar på att kolla på resor sen till hösten och vintern när man inte vill vara här. När det regnar och blåser som mest.
På tal om till vinter så fick jag reda på att mina föräldrar inte vill vara hemma den här julen som kommer och kommer nog att åka upp till en stuga i fjällen. Ska jag åka med?

Jaja det lär jag väl få fundera på ett tag till. Nu ska jag göra iordning det sista och titta en extra gång över det jag har packat ner. Snart är det dags för träningsläger med Juniorerna och Damerna i Bollebygd. See you!

Röd som en kräfta

Nja kanske lite att överdriva, men eftersom man glömde att smörja in med den solskyddsfaktorn som inte fanns blev resultatet som det är. Så det är väl bara och vänta på att det ska lägga sig och bli brunt. Förhoppningsvis.
Idag kom man hem efter två underbara dagar i Grebbestad. Förstår inte att vi alla de år vi har varit där, att vi har prickat in just de dagarna då det är fint väder. Destå sämre var att man kom hem och fick ganska omgående börja tänka på vad man skulle packa ner i nästa resväska. Den som för mig till träningslägret hela helgen. Ska bli roligt, men destå tråkigare att packa...

Nu är det dags för Paradise.

Sommarpärla

Imorgonbitti sätter man sig i bilen för att åka på en tur och få se Sveriges västkust. Skall ingen annanstans förutom Grebbestad! Det har nästan blivit som en tradition att åka dit varje sommar och varför ändra på det nu? Så till slut blev det av i alla fall. Underbart ska det bli och får hoppas att det fina vädret som de lovade kommer. Bikinin är i alla fall nerpackad så man har ingen ursäkt om man inte gör det och blir kallad badkruka på köpet.



Idag har jag varit nere och beställt min första körlektion. Drog mig i kragen, äntligen, och tog tag i det. Nu ska man ju beställa sina andra körlektioner på hemsidan och använda sitt användarnamn, men hur lätt är det när dom inte funkar! Jävla skit ;)

Du vet nog inte hur mycket det betyder

Kärt barn har många namn brukar man ju säga. För mig är du min brollisch! Jag vill ägna en stund åt att tacka dig för att du finns där för mig. Även om det inte är något stort så är det de där små sakerna som betyder så mycket. Du hjälper mig när jag har det svårt och jag hoppas att du känner att jag gör detsamma för dig! (Kom ihåg vad du har lovat mig)
Du och jag Brollan, Du & Jag!

Livets vägskäl

Val är då inte en lätt sak!
Jag försöker bara tänka positivt. Det är nog bara en period. Det är ju sånt här jag vet att jag inte gillar. Jag har ju klarat mig igenom det innan. Är det annorlunda den här gången?
Jag hoppas och tror att det bara gäller att försöka hålla ut. Jag vet ju att det är jobbigt sånt här. Kanske har jag inte tappat något utan bara att det går segt just nu. Det känns bara som man får all last på sig just då, just när man verkligen inte behöver det och det är då man klankar ner på sig själv och gräver ett ännu större hål. Usch, så här vill jag inte ha det mer!

Hatar att ta beslut. Även små saker. Ska allt vara så jävla svårt?!

Hjälp mig och dra mig ur den här gropen som jag gräver till mig själv!

Vad är jag annars

Vad är det jag vill? Vad är det som händer?
Vad är jag utan det? Vem är jag då?
Finns det något slut på allt? Måste allt ta slut?
Jag kan inte sluta. En del av mig vill inte.
Vill inte lämna det bakom mig, men vill ha något nytt ändå.

Vad fan ska jag göra....

Tankar och känslor från mig som jag delar med mig

Skrivet natten till den 1 augusti 2009:

Alla känslor och tankar jag har inom mig, som handlar om dig, gnager inom mig. Att släppa taget är inte lätt. Att känna att man inte tog tillvara på den tiden man hade tillsammans. Det värsta är att man vet att man aldrig kommer att få träffa dig igen. I alla fall inte under livet på jorden. Det är då, och detta är ett av de få gångerna, som jag hoppas att det finns en himmel. Hoppas du sitter där uppe och tittar ner på mig och är stolt över mig.
Det finns många saker jag vet om dig och fått höra som gör det svårt att tycka om dig, men innerst inne är det så förbaskat svårt att göra det. Du är ju en del av min familj. Fastän det har gått mer än två år kan jag fortfarande höra ditt skratt. Du betydde så mycket för mig och det är något som jag upptäckt mer och mer efter att du lämnade oss. Jag känner ett stort tomrum som aldrig kommer att försvinna. Det har funnits stunder då jag har gråtit och skrattat tillsammans med dig, men du har alltid funnnits där.
Du kommer inte få se mig ta studenten och kommer heller aldrig få se mig gifta mig, i alla fall inte i mänsklig form. Du får sitta på ett moln, på första parkett, och se alltihop.
Oavsett vad någon säger om dig så kommer jag fortfarande att älska dig.
Alla dåliga saker kommer jag såklart inte att glömma, men för mig var du en förebild. Du visade att man kan klara av mycket i livet och att det kan vara tufft. Du var en kämpe!
Ibland kan jag fortfarande känna lukten av dig. Då vaknar alla tankar till liv igen. Inte minst på denna dag då du skulle ha fyllt 81 år. Detta är din dag morfar, jag älskar dig!

Torkel Isidor Axelsson


RSS 2.0